Dnes začíná možnost objednávek spořicích dluhopisů

oddělení 1002 - Tiskové
oddělení 1002 - Tiskové

Vydáno

Na téměř 1400 pobočkách distributorů je ode dneška možné objednávat spořicí státní dluhopisy. Upisovací období potrvá do 30. listopadu, pokud nebude rozhodnuto o jeho dřívějším ukončení. K připsání dluhopisů na majetkový účet dojde 12. prosince. Cílem Ministerstva financí je prodat spořicí dluhopisy ve jmenovité hodnotě alespoň 10 mld. Kč.

Ke stávajícím distributorům (Česká spořitelna, Československá obchodní banka, Komerční banka a J&T Banka) se přidává i cca tisíc distribučních míst České pošty.

V podzimní emisi bude možné nově zakoupit dva druhy ozdobných certifikátů:

  • Dárkový – obdrží jej obdarovaný od vlastníka dluhopisů poté, co mu je vlastník daruje. K dispozici bude na pobočkách České spořitelny a Československé obchodní banky.
  • Pamětní list emise – osvědčení o vlastnictví spořicích státních dluhopisů. K dispozici bude na pobočkách České spořitelny, Československé obchodní banky a České pošty.

První statistiky budou zveřejněny v úterý 6. listopadu mezi 14. a 15. hodinou.

Více informací včetně grafické podoby certifikátů naleznete na webu projektu www.sporicidluhopisycr.cz, případně na informačních linkách a pobočkách distributorů. Na sociální síti Facebook se můžete stát „fanoušky“ projektu: www.facebook.com/sporicistatnidluhopisy.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF