Objednávky spořicích státních dluhopisů dnes končí

odbor 20 - Řízení státního dluhu a finančního majetku
odbor 20 - Řízení státního dluhu a finančního majetku

Vydáno

Posledním dnem upisovacího období, kdy bude možno podávat žádosti o úpis či reinvestici spořicích státních dluhopisů, je středa 4. června 2014. Ukončení odpovídá původnímu harmonogramu emise, který byl vyhlášen v souladu s emisními podmínkami.

Zájemci si ještě dnes do půlnoci mohou objednávat spořicí státní dluhopisy prostřednictvím elektronického přístupu ke správě majetkového účtu nebo do konce pracovního dne na zhruba 900 pobočkách České spořitelny, Československé obchodní banky a Komerční banky.

Do 3 pracovních dnů od data podání Žádosti o úpis spořicích státních dluhopisů je třeba uhradit cenu pořizovaných spořicích státních dluhopisů. V případě úpisu spořicích státních dluhopisů prostřednictvím elektronického přístupu ke správě majetkového účtu, se cena úpisu hradí přímo na platební účet Ministerstva financí. Pokud byla Žádost o úpis spořicích státních dluhopisů podána prostřednictvím distributora, může být úhrada provedena dvěma způsoby: hotově přímo na pobočce distributora nebo bezhotovostním převodem na platební účet distributora. Pokud nebude platba připsána na účet do 3 pracovních od data podání Žádosti o úpis, žádost bude stornována.