Možnost reinvestice do Dluhopisu Republiky končí za týden

samostatné oddělení 9004 - Tiskové a zahraniční protokol
samostatné oddělení 9004 - Tiskové a zahraniční protokol

Vydáno

Vlastníci spořicích státních dluhopisů splatných dne 12. června 2019 mohou do 9. května 2019 požádat o reinvestici jejich jmenovité hodnoty, popřípadě celého posledního výnosu.

Zájemci z řad vlastníků Proti-inflačního spořicího státního dluhopisu České republiky, 2012 – 2019, CPI % a Reinvestičního spořicího státního dluhopisu České republiky, 2014–2019, FIX % si tak mohou namísto zaslání peněžních prostředků pořídit jednu z aktuálně upisovaných emisí Dluhopisu Republiky, reinvestiční či proti-inflační státní dluhopis, které jim budou připsány na majetkové účty k datu 1. července 2019.

Po datu 9. května již nebude možné o reinvestici požádat. Pořízení Dluhopisu Republiky bude samozřejmě stále možné, a to již pouze prostřednictvím podání žádosti o úpis a uhrazení hodnoty upisovaných státních dluhopisů na platební účet. Aktuální úpis Dluhopisu Republiky potrvá do 14. června 2019.

Žádost o reinvestici jmenovité hodnoty, popřípadě posledního výnosu, je možné podat pouze prostřednictvím elektronického přístupu ke správě majetkového účtu. Postup zřízení elektronického přístupu.

Pro případné dotazy je zřízena e-mailová adresa DluhopisRepubliky@mfcr.cz.