Upozornění pro klienty Sberbank CZ

odbor 20 - Řízení státního dluhu a finančního majetku
odbor 20 - Řízení státního dluhu a finančního majetku

Vydáno

Ministerstvo financí vyzývá klienty Sberbank CZ, a.s., kteří jsou vlastníky emisí Dluhopisu Republiky, aby provedli změnu čísla platebního účtu, na nějž je zasílána výplata výnosu nebo splacení jmenovité hodnoty státních dluhopisů.

V souvislosti se zahájením kroků České národní banky směřujících k odejmutí bankovní licence Sberbank CZ, a.s., nebude možné vyplácet výnos, respektive splácet jmenovitou hodnotu státních dluhopisů na platební účet této banky. Vlastníci emisí Dluhopisu Republiky, kteří uvedli číslo platebního účtu pro výplatu výnosu a splacení jmenovité hodnoty státních dluhopisů vedeného u Sberbank CZ, a.s., mohou změnu platebního účtu vedeného k majetkovému účtu pro účel splacení dluhopisů provést zdarma a plně elektronicky v prostředí Elektronického přístupu ke správě majetkového účtu, a to v části Osobní profil > Účet pro výplatu.
 
Za účelem změny čísla platebního účtu v samostatné evidenci státních dluhopisů je rovněž možné navštívit kteréhokoli distributora, jenž na základě Žádosti o zápis změny údajů o majiteli účtu provede změnu čísla platebního účtu. Podání a vyřízení Žádosti o zápis změny údajů o majiteli účtu nepodléhá poplatku. Seznam poboček, které poskytují navazující služby související se státními dluhopisy pro občany, naleznete na stránkách: Mapa a seznam distribučních míst.